FietsenPlaats ervaringen

FietsenPlaats.nl-klachten, reviews, hoe we hiermee omgaan en meer

Accessoires voor de fiets, soms erg handig, soms bittere noodzaak

Over het algemeen wordt een fiets met alle noodzakelijke onderdelen geleverd. Dat moet ook wel, want als er essentiële zaken niet aanwezig zijn, kan het heel goed wezen dat de fiets niet doet wat je wilt: functioneren als rijwiel. Er zijn echter tal van producten die een aanvulling kunnen vormen op enerzijds het fietsgemak, anderzijds de fietsveiligheid en bescherming en soms zelfs beiden.
Eén van de meest populaire accessoires is wel de fietscomputer. Deze kan bijvoorbeeld snelheid en afstand aangeven of een routebeschrijving.
De achteruitkijkspiegel is ook een handig iets voor het geval het niet zo gemakkelijk meer voor je zelf is achterom te kijken. En wat dacht je van een vlaggenstok voor de kleinsten met een vrolijk wapperende vaan?
www.fietsenplaats.nl heeft in zijn toch al uitgebreide fietsassortiment ook een plaatsje ingeruimd voor enkele van deze accessoires: fietssloten, fietsmanden en –kratten en fietsstoeltjes.

 

FietsenPlaats.nl reviews bij kopen van een fiets

Het doel van fietsaccessoires

Er zijn een aantal redenen op te noemen waarom men een fiets wil voorzien van extra mogelijkheden en versieringen.
• Veiligheid en bescherming
Hieronder vallen bijvoorbeeld fietssloten, spiegels, spatborden bij een racefiets, extra verlichting en reflectoren, framebescherming.
• Nut
In deze categorie vinden we snelbinders, fietsmanden, kratten, fietscomputer, spatborden, speciale handvatten, bidonhouders, fietskarren, fietsendragers, fietstassen, kinderstoeltjes.
• Opsiering
Deze zijn meestal bedoeld om het voor kinderen extra leuk te maken om te gaan fietsen en bevatten producten met veel kleur en tierelantijnen, zoals vlaggetjes, fietsbellen, leuke zadelhoezen, toeters, kleurige fietsmandjes.

Een extra fietsslot kan tegenwoordig geen kwaad

Als de vraag groot is, zijn er altijd onverlaten te vinden die maar wat graag op een illegale manier aan deze vraag willen voldoen om zo gemakkelijk wat extra geld te verdienen. Nederland heeft al veel fietsen, dus het aanbod van te stelen fietsen is ook enorm groot. Een volhardende dief, zeker als het om een waardevolle fiets gaat, heeft diverse mogelijkheden fietssloten open te breken. We kunnen het hem of haar natuurlijk wel extra moeilijk of misschien wel onmogelijk maken daarvan bij onze fiets gebruik van te maken. Naast een degelijk standaard fietsslot van een goed merk zijn vooral de kabelsloten een dankbare aanvulling.
Bij Fietsenplaats.nl vind je daarom enkele uitstekende en zeer hoog gewaardeerde fietssloten van het merk AXA. Naast het ringslot, dat is het slot dat om het achterwiel gemonteerd wordt, vinden we een beugelslot, een kabelslot en een kettingslot in het accessoiresassortiment terug, Deze zijn dan wel iets duurder dan andere fietssloten, maar dat is dan altijd nog beter dan een hele nieuwe fiets te moeten kopen.

Fietsmanden en -kratten voor de immens populaire transportfiets

Je kunt er niet omheen, de transportfiets mag er dan misschien wat oubollig uitzien, maar ze groeit enorm in populariteit. Dat heeft met twee grote voordelen te maken: de extra voordrager en de lage instap. Dat maakt deze fiets een bijzonder nuttig rijwiel, zeker voor alledaags gebruik of als schoolfiets.
Nu lijkt zo’n voordrager op zich misschien een handigheidje, maar deze wordt pas echt nuttig als je er een mand of krat op monteert. Daarmee vermijd je gedoe met snelbinders, want je hoeft je te vervoeren spullen of tas alleen maar in de bak te deponeren en je neemt het zo heel veilig en gemakkelijk mee.
Er is een verschil tussen fietsmanden en kratten. Manden zijn meestal gemaakt van duurzaam rotan, terwijl kratten van kunststof zijn gemaakt. Beiden voldoen echter perfect aan hun doel en zijn daarbij vrij eenvoudig te monteren op de voordrager.

Veilig je kind op de fiets meenemen

Als je je kind op de fiets mee wilt nemen, dan is de keuze dat op de meest veilige manier te doen de enige keuze. Achterop zitten mag dan wel de eenvoudigste manier zijn, maar met een draaiend wiel onder het kind en een ouder die op het verkeer moet letten verre van ideaal. Een kinderzitje biedt daarvoor uitkomst en Fietsenplaats heeft er een aantal van het merk GMG en Polisport is haar assortiment opgenomen.

Over Fietsenplaats.nl

https://fietsenplaats.nl is een fietswebshop die inspeelt op twee belangrijke aspecten van de Nederlandse aard: de behoefte aan een goede fiets en de wens er niet te veel voor hoeven te betalen.
Die behoefte aan een goede fiets is geen raadsel voor een land waar er meer fietsen dan inwoners zijn en waar er 37000 km aan fietspad ligt. Daarnaast zijn de afstanden naar mogelijke doelen meestal van dien aard dat ze gemakkelijk met een fiets te overbruggen zijn.
Hoewel we het niet graag toegeven, is de gemiddelde Nederlander van zuinige aard en dat betekent dat hij goed nadenkt voordat hij of zij zijn of haar geld ergens aan uitgeeft. Als er dus een winkel fietsen tegen uiterst scherpe prijzen aanbiedt, dan maken we daar graag gebruik van.

https://fietsenplaats.nl maakt gebruikt van de online mogelijkheid om aan beide aspecten te voldoen. Dat heeft twee redenen:
• Eigen merk fietsen: Spirit
Het assortiment van Fietsenplaats bestaat voor bijna 100% uit fietsen van het merk Spirit. Dit is een fiets die we zelf in ontwikkeling hebben. Hierdoor zijn de productielijnen een stuk korter dan andere merken en kunnen we dus onze fietsen tegen uitermate scherpe prijzen aanbieden.
• Online fietswebshop
Omdat we een online fietswebshop zijn, hebben we minder overheadkosten dan een echte fysieke winkel en dat heeft dan ook weer effect op de prijzen.

Hoe het werkt

Een fiets kopen bij Fietsenplaats.nl is een uiterst eenvoudige zaak. Je bezoekt de website en bladert op je gemak door het overzichtelijk aangegeven assortiment. Als je nog niet precies weet wat je wilt, kijk je gewoon rond; als je echter wel precies weet wat je wilt, ga je gelijk naar de juiste categorie, tikt de diverse specificaties aan en dan kom je vanzelf uit bij de fiets die Fietsenplaats voor jou heeft.
Vervolgens klik je de fiets in de winkelmand, rekent af met een van de veilige betaalmethoden, vult je bezorgadres in en onder normale omstandigheden heb je de fiets de volgende dag al in huis.
Naast garantie mag je de fiets retourneren als je niet tevreden bent.

Kleine lettertjes

https://fietsenplaats.nl kent geen kleine lettertjes, maar een duidelijk overzicht van alles wat van belang is voor een verantwoorde aankoop van een nieuwe fiets. Wij raden dan ook aan deze informatie rustig door te lezen, en uzelf op de hoogte te brengen van alles (zoals; persoonlijke ervaringenreviews en klachtenen) wat te maken heeft met de aanschaf van een fiets op https://fietsenplaats.nl