kredietwaardigheid

Wat is kredietwaardigheid en waar heb ik het voor nodig?

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor een krediet, een verbouwing, een investering of een auto aanschaffen. Wat de reden voor een krediet ook mag zijn het is erg belangrijk om kredietwaardigheid te hebben. Zonder kredietwaardigheid geen krediet. Zorg daarom altijd dat je voldoende kredietwaardigheid hebt voor je lening. Zo kun je zonder moeite je droomauto of verbouwing aanschaffen. Het is niet alleen een zekerheid voor je kredietgever maar ook voor jezelf. Het is een stuk meer zekerheid die je allebei krijgt. Voor veel kredietaanbieders is het daarom vaak ook een verplichting. Kredietwaardigheid kan verschillende vormen hebben. Het is daarom erg handig je goed te informeren over krediet en de kredietwaardigheid.

Wat is kredietwaardigheid?

Wanneer je het woord kredietwaardigheid bekijkt zal je niet snel zien wat er mee bedoeld wordt. Kredietwaardigheid is eigenlijk je zekerheid tot terugbetaling. Het is een berekening of schatting of jij of je bedrijf het krediet in de toekomst kunnen terugbetalen, of dat het krediet eventueel verhaald kan worden. De term kredietwaardigheid wordt vaak gebruikt door bedrijven in de financiële sector, hierdoor zal je de term misschien wel niet zo vaak zijn tegengekomen. De kredietwaardigheid is in ieder geval erg belangrijk bij het aangaan van een lening of krediet. Zorg daarom altijd dat je je kredietwaardigheid laat toetsen. Dit geeft zekerheid voor jezelf maar ook voor je kredietverlener.

Waar heb ik de kredietwaardigheid voor nodig?

Misschien snap je na de uitleg van de term kredietwaardigheid wel waar het voor nodig is. Het is nodig om de kredietgever zekerheid te geven. De kredietwaardigheid heeft een zekerheidsfunctie. Daarom is deze zo belangrijk. De kredietwaardigheid heb je daarom meestal nodig bij het aangaan van een krediet of lening. De kredietwaardigheid van jouw of je bedrijf zal getoetst worden waardoor de kredietgever een indicatie krijgt of jij of jouw bedrijf in staat zijn tot terug betaling. Bij veel kredietverleners zal deze toetsing verplicht zijn. Het kan ook erg handig voor jezelf of je bedrijf zijn omdat je dan weet hoeveel krediet je ongeveer kan verwachten of waar je over kan onderhandelen.

De vormen van kredietwaardigheid

Kredietwaardigheid kan in vele vormen voorkomen. Natuurlijk zal onder de kredietwaardigheid het vermogen van jouw of je bedrijf vallen. Denk bijvoorbeeld aan het vastgoed, geld en eventuele opdrachten. Kredietwaardigheid kan ook bestaan uit een kredietverzekering. Deze verzekering geeft de kredietgever ook zekerheid over de terugbetaling van het krediet. De kredietwaardigheid kan eigenlijk in elke vorm voorkomen zolang het de kredietgever de zekerheid tot terugbetaling geeft. Daarom kan ook een verzekering volstaan in deze functie. Voor een goede kredietwaardigheid zal je dus de waarde van verschillende dingen in je bedrijf moeten weten.

Waar vind ik een krediet?

Een krediet kan je normaliter bij een bank verkrijgen. Er zijn ook verschillende bedrijven die voorzien in kredieten. Als ondernemer zal je er waarschijnlijk vaak reclame van krijgen. Misschien zit tussen deze reclame wel een geschikte aanbieder. Wanneer je in je zakelijke kring geen goede aanbieder gevonden krijgt, kun je altijd online zoeken. Online kun je de aanbieders goed en duidelijk met elkaar vergelijken. Op deze manier vind je altijd de beste kredietverschaffer. Online is contact ook vaak mogelijk, werknemers kunnen je adviseren en bijstaan.