Tuintips voor iedereen

Heb je net een gloednieuw huis, maar moet je de tuin nog onder handen nemen? Of woon je juist al 10 jaar in hetzelfde huis en kan die tuin wel eens een goede beurt krijgen? Een tuin onderhouden is niet voor iedereen heel eenvoudig, maar met deze tips lijkt het een makkelijk karweitje! In deze blog geven we je namelijk 5 tips je tuin om te toveren tot het ultieme relaxplekje, of voor een heerlijke barbeque in de zomer met familie en vrienden.

Een lekkere zithoek

Een mooie tuin, waar je ook nog in kan relaxen, begint natuurlijk met de juiste Goedkope tuinstoelen. Goed voor de portemonnee, en je creëert meteen een gezellig zithoekje voor in de tuin. Kies voor goede, comfortabele kussens, eventueel in een zomers kleurtje, voor een extra gezellig effect. Extra tip: mocht je je gasten ook graag een hapje eten aanbieden, overweeg dan om een tuintafel aan te schaffen. Deze zijn vaak bestand tegen de regen en in verschillende grootten. Laat alle vrienden en familie maar langskomen voor een heerlijke zondagmiddag in de tuin!

Loungeset tuin

Een Loungeset tuin kan natuurlijk niet ontbreken als eye catcher in jouw nieuwe tuin. Heerlijk buiten liggen met een loungeset kan voor het ultieme rustmomentje zorgen. Ook deze loungeset zijn er in allerlei kleuren, maten en prijsklassen. Let hier ook weer op het kiezen van een loungeset met comfortabele, zachte kussens. Kies er eentje wat goed past in jouw tuin interieur, en je perfecte zomeravond is compleet!

De juiste verlichting

In je huis heb je vast veel verschillende soorten lampen die een extra sfeerbeeld geven aan je huis. Dit kun je ook toepassen in je eigen tuin! Denk bijvoorbeeld aan slimme verlichting, met een timer die je automatisch je verlichting aan en uit zet. Hierdoor kun je in de zomer nóg langer buiten blijven zitten, en geniet je tegelijkertijd van een gezellige sfeer in je tuin.

Kies voor actieve elementen

Een tuin kun je op veel leuke manieren een extra touch geven, maar die vergen vaak veel tijd en werk. Je kunt er ook voor kiezen om met minder tijd en energie je tuin een extra accent te geven. Dit is mogelijk door het toevoegen van actieve elementen in je tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vuurkorf, of juist bewegend water. Beide elementen zorgen ervoor dat je ernaar kunt blijven kijken, en creëren een warme sfeer in je tuin.

Een duurzame tuin

Er zijn een aantal dingen die ervoor kunnen zorgen dat je tuin niet alleen mooi, maar ook een stukje duurzamer wordt. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een vlinderstruik, wat de mooie vlinders kan aantrekken. Of plaats een vogelhuisje of bijenhotel, om de fauna in jouw tuin te vergroten. Heb je groene vingers? Kies er dan voor om geen potgrond te gebruiken, maar je eigen potgrond te maken met behulp van oude groente-, fruit- en tuinafval resten. Dit kan al door het afval en oude bladeren in een compostbak te gooien en daarna te gebruik bij het planten en zaaien van nieuwe planten en bloemen.