Power bi cursus

Microsoft Excel voor beginners

Dag jongens en meisjes, welkom bij je nieuwe reeks lesjes en deze keer gaan we het hebben over het programma Excel. Excel is ook een programma van office, vorige keer hebben we het over de beginnende facetten gehad van één van de programma’s waar we over gesproken hebben. In Excel heb je verschillende werkbladen dus ik werk er nu op blad 7, als ik nu naar blad 7 ga dan kan ik hier een nieuw project starten met een nieuwe tabelletje. Je kan verder werken met blad 2 werken en misschien een nieuw blad aanmaken, dus je hebt verschillende bladen een beetje zoals de bladzijde van de vorige keer. Dat is onze rekenblad dus logischerwijs ga je hier ook berekeningen maken, maar stel dat ik iets probeer ik doe 15 plus 20 en ik druk enter dan berekend hij toch niet zo heel veel als wat ik verwacht had, dus hij zette gewoon letterlijk wat ik ingetypte dus als ik een beweging wil maken in Excel dan ga ik hem daar ook effectief een signaal van krijgen. Net als een Power Bi cursus.

Berekenen en calculeren

Dus ik ga tegen Excel zeggen dat je ook echt moet uitrekenen en als ik gewoon dus het cijfer intyp gaat hij dat gewoon ook letterlijk in dat celletje zetten. Ik spreek nu ook over celletjes, dit zijn de rijen die moeten berekenen. Een signaal geven en een signaleringen met het gelijkheidsteken krijgen, dus op je toetsenbord gewoon het gelijkheidsteken indrukken en nu kunnen we wel die 15 plus 20 gaan en als je dan op enter drukt dan berekend hij het resultaat. Dit is nu redelijk eenvoudig, dus kunnen we gemakkelijk naar het resultaat gaan. Het klopt nu allemaal en we merken de verschillen. Je kan eventueel ook achteraf nog gaan aanpassen dus als ik hier achter klik, kan ik hier nog plus 30 en dan op enter klikken en dan past hij dit hier mooi automatisch weer aan. De beste manier om jouw dagelijkse Excel-werk te versnellen, is door enkele handige sneltoetsen te leren, zowel met het toetsenbord als met jouw muis of touchpad.

Vat gegevens samen

Terwijl je deze sneltoetsen in jouw dagelijkse werk begint te gebruiken, moet je jezelf pushen om meer te leren. Excel heeft meer dan 500 sneltoetsen en een hele reeks handige trucs om sneller te werken. Voorwaardelijke opmaak is een van de meest populaire functies van Excel cursussen. Het helpt de gebruiker om snel inzicht te krijgen in de gegevens waarnaar hij kijkt. Draaitabellen zijn een van de meest verbazingwekkende tools in Excel. Ze maken het samenvatten van grote datasets zo eenvoudig als 1, 2, 3. Een draaitabel kan worden gebruikt om een grote verkooplijst op te splitsen om de verkoop per regio of zelfs de verkoop van bepaalde producten in elke regio te zien. Ze zijn extreem krachtig, maar ook eenvoudig te gebruiken. Een draaitabel is een hulpmiddel om het maken van rapporten eenvoudiger te maken en vereist geen ingewikkelde formules.