Hoe zorg je voor een fijnere werkomgeving?

Meer dan 2.5 miljoen werknemers hadden in 2021 een kantoor baan. Dat is meer dan 14 procent van de gehele bevolking. Om al deze mensen hun werk te laten doen, hebben ze een goede en motiverende werkomgeving nodig. Kijkende naar het gedrag van werknemers, zie je vaak dat zij zich afsluiten van de omgeving wanneer ze geconcentreerd bezig willen zijn. Jij kan jouw kantoor dan ook op die manier inrichten dat iedereen zijn eigen plek krijgt. Een zelfstandige ondernemer, die vanuit huis werkt, kiest er dan ook vaak voor om een werkkamer of een kantoortje te bouwen in de tuin. In dit artikel leggen wij uit waarom een kantoor bouwen in jouw tuin een goed idee is.

Een kantoor blokhut als werkplek

Een blokhut kan voor verschillende doelen gebruikt worden. Zo worden ze vaak als opslagruimte of werkplaats benut. Het houten huisje kan voor alles gebruikt worden, dus ook als kantoor. Een kantoor blokhut is een ideale plek waar jij in alle rust aan de slag kan met je dagelijkse werkzaamheden. In veel blokhutten zitten vaak eigen voorzieningen, zoals een wc, en eventueel zelfs een eigen keukentje. Het kan dus gezien worden als een echt klein huisje.

Redenen waarom werken in een blokhut fijn is

Na de Corona uitbraak is het thuiswerken steeds normaler geworden. Eerst begonnen we allemaal met het thuiswerken vanaf de eettafel. Aangezien dat voor langere tijd niet handig en effectief is, besloten veel mensen om een studeerkamer te maken of een uitbouw te doen in de tuin. Werknemers willen namelijk structureel thuis kunnen werken. Daarom zijn er dan ook vele tuinhuisjes en blokhutten gebouwd in deze periode die worden gebruikt als kantoor. Een tuinhuis is meestal een erg duurzaam gebouw, omdat het van sterk hout gemaakt is dat met onderhoud wel meer dan vijf jaar beschermd is. Naast dat het voor de natuur een erg goede oplossing is, is het ook goed voor de portemonnee. Wanneer er een sanitaire voorziening aanwezig is in jouw tuinhuis, mag jij jouw kantoorkosten van je belastbare winst aftrekken.

Tips voor het inrichten van jouw tuinkantoor

De inrichten van jouw tuinkantoor is heel erg belangrijk. Zo moet de ruimte aan allerlei criteria voldoen om ervoor te zorgen dat jij er productief te werk kan gaan. Het is ontzettend belangrijk dat jij een goede bureau en bureaustoel aanschaft. Wanneer deze niet op jouw hoogte staan afgesteld of niet comfortabel zijn, kan je serieuze rugklachten oplopen. Vooral wanneer jij uren spendeert in de ruimte, is de kans op lichamelijke klachten erg groot. Ook de stroomafvoer is ontzettend belangrijk. Zonder stroom heb je geen oplaadpunt, geen verlichting en misschien zelfs geen verwarming. Daarom is het noodzakelijk om een goede stroomafvoer te hebben. De derde tip is om te zorgen dat er sterke wifi verbinding is in jouw tuinkantoor. Het zou natuurlijk super vervelend zijn dat je steeds onderbroken wordt tijdens het werken door slechte internet verbinding. De laatste tip die we jou geven is dat jij jouw werkplek inspirerend moet inrichten. Dit kan je doen door gebruik te maken van veel planten, schilderijen en andere decoratie spullen. Door een inspirerende werkruimte te creëren, zal jouw creativiteit level omhoog gaan en kan jij het uiterste uit je werkdag halen!